Jumaat, 1 Mei 2020

proses rempah kari.

Perbezaan antara serbuk kari ikan dgn kari daging ialah....  Pada gambarnya saja. Isinya sama saja iaitu serbuk masala. Masalah nya kini dah ada serbuk kari ikan tenggiri, ikan bawal, kari ketam dan kari udang...  Apa bezanya? Ini hanyalah taktik pengilang utk mempelbagaikan produknya. Ironis sekali para suri rmh percaya.. Pula! Kalau anda pandai buat serbuk kari sendiri anda  bukan saja dpt selamatkan ekonomi keluarga bahkan selamat dari termakan dedak habuk papan dan sekam padi.... Kerana itu lah yg dibubuh dalam campuran serbuk kari utk memaksimumkan keuntungan. Mahukah anda belajar buat serbuk kari dan aneka rempah? 
Sila komen minat dan send nama anda, bljr rempah ke 01137414431.

1 ulasan:

Unknown berkata...

Sangat berharap kita semua muslim bersatu berusaha menambah ilmu.. keluarkn makanan yg halal..niatkan ibadah kita