perkembangan industri
F&B global masa ini. Kini restoran Mamak sudah
ada menu
Chicken Chop, Beef Steak, Tom Yam dan Ayam Penyet.
Manakala pengusaha
Hailam Coffee Shop berjaya
melakukan
transformasi restoran
mereka menjadi KOPITIAM yang bertaraf international.
Mereka berjaya menarik
pelanggan dari pelbagai bangsa. Kejayaan mereka
Seharusnya menjadi
pencetus semangat anda. Anda harus berani berubah. Bgm
pun, sebelum itu anda
harus tingkatkan ilmu anda. Kuasailah kemahiran asas
Sertailah kursus
Pengurusan Restoran di bawah tunjuk ajar Dato Chef Li. Anda akan menguasai ilmu
berikut:
Bil
|
Modul
|
Kajian dan
tumpuan
|
1
|
Strategi memilih menu utama (Killer Menus)
|
i.
Pelajari kategori menu mengikut margin
keuntungan yang berbeza.
ii. Apa
itu exposed quantity menus dan hidden quantity menus yang
mempengaruhi kos masakan.
iii. Cara
memilih menu yang jadi konsep restoran.
iv. Apakah
kriteria utama pemilihan menu utama
v. Apakah
ciri menu yang evergreen
|
2
|
Strategi Memilih Konsep atau Thema Restoran
|
restoran bukan sekadar tempat melepaskan rasa lapar dan
dahaga bahkan menawarkan nilai tambah yang menjadi santapan hati dan
Nurani iaitu KONSEP atau thema khusus.
|
3
|
Analisa Kos Hidangan
Food cost
analysis
|
i.
Kajian kos bagi setiap menu yang dipilih.
ii. Adakah
menu dipilih selamat untuk restoran anda.
iii. Adakah
menu yang dipilih akan membangunkan atau akan membunuh bisnes anda secara
perlahan dan senyap.
|
4
|
Kawalan Kos Masakan
Food cost
control
|
Percayalah, sebagai pemilik hanya andalah yang boleh
mempastikan bahawa kos masakan anda terkawal. Bukan tukang masak dan bukan kitchen crew. Justeru anda harus
mempunyai kemahiran kawalan kos setiap menu. Pelajarilah teknik kawalan kos
yang sangat praktikal ini.
|
5
|
Anggaran Pembelian
Purchasing
And Stock Control
|
Satu lagi ilmu yang meningkatkan kewibawaan anda
sebagai pemilik restoran ialah kebolehan membuat anggaran pembelian yang
tepat. Pelajarilah formula pembelian yang unik dan praktikal inovasi Dato’
Rusly.
|
6
|
Cara menyediakan sebut harga katering
|
Latihan praktikal bgm menyediakan sebut harga rasmi
bagi memenuhi permintaan pelanggan pelbagai entity.
|
7
|
Strategi pemasaran dan faktor XXX
|
Membahaskan pengaruh Digital Marketing dalam bisnes
restoran. Kenapa banyak restoran yang VIRAL tetapi akhirnya ditutup? Pengiklanan
boleh bawa pelanggan masuk ke restoran anda tetapi untuk mengekalkan mereka
anda perlu XXX factor.
|
Masa: 9.30 am hingga 4.30 pm
Tarikh
|
Bandar
|
Venue
|
berminat dengan Kursus Pengurusan Restoran Katering?
Sila contact 01137414431
https://bit.ly/2Se7ukj
https://bit.ly/2Se7ukj
https://bit.ly/2Se7ukj
Tiada ulasan:
Catat Ulasan