Sabtu, 1 Februari 2020

Kursus Asas Pengurusan Restoran & Katering Bersama Dato’ Chef Li 2020





Sudah masanya untuk anda merevolusikan KONSEP restoran anda, sesuai dengan
perkembangan industri F&B global masa ini. Kini restoran Mamak sudah ada menu
Chicken Chop, Beef Steak, Tom Yam dan Ayam Penyet. Manakala pengusaha
Hailam Coffee Shop berjaya melakukan
transformasi restoran mereka menjadi KOPITIAM yang bertaraf international.
Mereka berjaya menarik pelanggan dari pelbagai bangsa. Kejayaan mereka
Seharusnya menjadi pencetus semangat anda. Anda harus berani berubah. Bgm
pun, sebelum itu anda harus tingkatkan ilmu anda. Kuasailah kemahiran asas
berikut agar keputusan dan tindakan yang akan anda ambil kelak TEPAT dan JITU.
Sertailah kursus Pengurusan Restoran di bawah tunjuk ajar Dato Chef Li. Anda akan menguasai ilmu
berikut:


Bil
Modul
Kajian dan tumpuan
1
Strategi memilih menu utama (Killer Menus)
i.         Pelajari kategori menu mengikut margin keuntungan yang berbeza.
ii.       Apa itu exposed quantity menus dan hidden quantity menus yang mempengaruhi kos masakan.
iii.     Cara memilih menu yang jadi konsep restoran.
iv.     Apakah kriteria utama pemilihan menu utama
v.       Apakah ciri menu yang evergreen
2
Strategi Memilih Konsep atau Thema Restoran
restoran bukan sekadar tempat melepaskan rasa lapar dan dahaga bahkan menawarkan nilai tambah yang menjadi santapan hati dan Nurani  iaitu KONSEP atau thema khusus.
3
Analisa Kos Hidangan
Food cost analysis
i.         Kajian kos bagi setiap menu yang dipilih.
ii.       Adakah menu dipilih selamat untuk restoran anda.
iii.     Adakah menu yang dipilih akan membangunkan atau akan membunuh bisnes anda secara perlahan dan senyap.
4
Kawalan Kos Masakan
Food cost control 
Percayalah, sebagai pemilik hanya andalah yang boleh mempastikan bahawa kos masakan anda terkawal. Bukan tukang masak dan bukan kitchen crew. Justeru anda harus mempunyai kemahiran kawalan kos setiap menu. Pelajarilah teknik kawalan kos yang sangat praktikal ini.
5
Anggaran Pembelian
Purchasing And Stock Control
Satu lagi ilmu yang meningkatkan kewibawaan anda sebagai pemilik restoran ialah kebolehan membuat anggaran pembelian yang tepat. Pelajarilah formula pembelian yang unik dan praktikal inovasi Dato’ Rusly.
6
Cara menyediakan sebut harga katering
Latihan praktikal bgm menyediakan sebut harga rasmi bagi memenuhi permintaan pelanggan pelbagai entity.
7
Strategi pemasaran dan faktor XXX
Membahaskan pengaruh Digital Marketing dalam bisnes restoran. Kenapa banyak restoran yang VIRAL tetapi akhirnya ditutup? Pengiklanan boleh bawa pelanggan masuk ke restoran anda tetapi untuk mengekalkan mereka anda perlu XXX factor.
 Masa:  9.30 am hingga 4.30 pm
Tarikh
Bandar
Venue




berminat dengan Kursus Pengurusan Restoran Katering?

Sila contact 01137414431

https://bit.ly/2Se7ukj
https://bit.ly/2Se7ukj
https://bit.ly/2Se7ukj









Tiada ulasan: