Isnin, 11 Julai 2016

KURSUS PENGURUSAN RESTORAN DAN KATERING

Jom, ikut kursus pengurusan restoran dan katering
Bisnes restoran telah mengalami banyak perubahan sejak 10 tahun terakhir ini. Pengurus harus prihatin dlm menerap nilai sejagat jgn sampai meminggirkan nilai setempat. Kedua duanya penting. Pada umumnya seorang pelanggan mementingkan hal berikut:
Cepat - pesanan cepat sampai
Lazat - rasa yg melepasi piawai
Tepat - menepati pesanan dan jangkaan
Jimat - harga yg patut dan berbaloi
Hurmat - layanan memuaskan / menghargai pelanggan
Namun masih ada bnyk faktor tersembunyi yg kurang disedari oleh pengurus hingga menyebabkan bisnes restoran mrk sukar meraih keuntungan w/pun telah beroperasi sekian lama. Kursus ini akan membongkar lapan (8) hidden factor yg menjejaskan, lalu digantikan dgn 8 faktor pencetus kemajuan. Focal points kursus ini ialah:
1. Strategy pembelian bahan bekalan dgn formula pembelian.
2. Strategi kawalan kos masakan dan kos urusan
3. Strategi memilih menu unggulan
4. Strategi pemasaran dan cara promosi terkini
5. Strategi menyediakan cash flow yg telus.
6. Strategi menyediakan sebut harga utk tender
7. Strategi pengambilan tenaga kerja.
8. Menuntut ilmu yg berkaitan agar sukses
Pada dasarnya pengurus restoran harus:
1. Mempastikan faktor penambat pelanggan dipertahankan
2. Faktor penghambat pelanggan dikurangkan
3. Dasar penjimatan yg tak menjejaskan perkhidmatan
4. Cari dan bina menu unggul restoran anda
5. Pastikan perkhidmatan berkualiti berdasarkan QSC
Jom sertai kursus ini.
Tarikh kursus: 29-31 julai 2016 (3 hari)
Jam 9.45 pagi, bertempat di ITKAU
Yuran; RM1,950 - 00 (termasuk inap dan makan) utk  seorang.
Diskaun untuk bekas peserta - RM1,650 seorang.
Diskaun utk penyertaan suami isteri dan adik beradik: RM1,500.00 seorang. Untuk tempahan sila Send SMS atau whatssap ke 013-5377689 sebelum 20.7.2016
Selamat berkursus.

Tiada ulasan: